{"id":3621,"date":"2022-01-17T11:13:27","date_gmt":"2022-01-17T10:13:27","guid":{"rendered":"https:\/\/stage-nl.one2three.be\/?post_type=resource&p=3621"},"modified":"2022-10-31T10:09:54","modified_gmt":"2022-10-31T09:09:54","slug":"vergelijking-gedrukt-menu-pdf-menu-digitaal-menu","status":"publish","type":"resource","link":"https:\/\/nl.one2three.be\/inspiratie\/vergelijking-gedrukt-menu-pdf-menu-digitaal-menu\/","title":{"rendered":"Welk soort menukaart kies ik best voor mijn horecazaak?"},"content":{"rendered":"\n\n\t\t\t\t\"Welk\n\t

Wanneer horeca-ondernemers hun kaart vernieuwen, denken ze best na over de menu-opties die ze vandaag hebben. Elke optie heeft zo zijn gevolgen voor hun zaak. \u00a0In dit overzicht maken we je wegwijs om een goede keuze te maken.<\/p>\n

Wij vergeleken de 3 meest gebruikte soorten van menukaarten:<\/p>\n

    \n
  1. een gedrukt menu<\/a><\/strong>,<\/li>\n
  2. een PDF-bestand<\/a><\/strong> dat je via een QR-code kan bekijken, en<\/li>\n
  3. een “responsive” online menu<\/a><\/strong> dat je via een QR-code kan bekijken (of in een app of op een website).<\/li>\n<\/ol>\n

    \n\t\tEen vergelijking tussen een gedrukt menu, pdf-menukaart en een “responsive” online menu\n\t<\/h2>\n

    \n\t\t1.\tDe gedrukte menukaart\n\t<\/h3>\n\t

    De klassieke optie<\/strong>: menukaarten kennen we al 250 jaar, sinds de eerste restaurants rond 1770 openden in Parijs.<\/p>\n

    Afhankelijk van het type horecazaak zien we vandaag verschillende vormen: een mooi boekje, gedrukt op een papieren placemat, in een flyer-formaat of in een geplastificeerd document.<\/p>\n

    Klanten kunnen door het menu bladeren, of zien in een oogopslag de verschillende categorie\u00ebn om hun keuze te maken vooraleer te bestellen bij de bediening.<\/p>\n\t\t\t\t\"De\n

    \n\t\tVoordelen van een gedrukte menukaart\n\t<\/h3>\n\t\t\t

    Een gedrukte kaart is door iedereen gekend<\/strong>, de meeste zaken werken er al vele jaren mee.<\/p>\t\t\n\t\t\t

    Een mooie menukaart kan standing<\/strong> overbrengen, of \u00a0en is aangenaam om door te bladeren. Waarom veranderen?<\/p>\t\t\n\t\t\t

    Afhankelijk van de gekozen stijl kunnen er advertenties opgenomen worden om de kosten te drukken<\/p>\t\t\n\t

    \n\t\tNadelen van een gedrukte menukaart\n\t<\/h3>\n\t\t\t

    Gedrukte menukaarten zijn niet altijd even effici\u00ebnt. De productie en elke aanpassing aan je kaart kost je tijd en geld.<\/p>\t\t\n\t\t\t

    Als je advertenties wil opnemen, kost dat extra tijd, en het geheel kan druk en onoverzichtelijk worden en niet meer in lijn liggen met de sfeer van je zaak.<\/p>\t\t\n\t\t\t

    Je bediening moet de kaarten ronddragen en ophalen.<\/p>\t\t\n\t\t\t

    Je moet vaak nog pagina’s vervangen of je hebt extra kaarten of bordjes nodig: lunchmenu’s, dag\/weekmenu’s, seizoenssuggesties,…<\/p>\t\t\n\t\t\t

    Af en toe moet je bediening mensen informeren dat bepaalde gerechten niet meer verkrijgbaar zijn.<\/p>\t\t\n\t\t\t

    Gedrukte kaarten kunnen vuil worden of kreuken. Ze verslijten, dus je moet ze geregeld vernieuwen. En qua hygi\u00ebne zijn ze niet top.<\/p>\t\t\n\t\t\t

    Laatste nadeel: een groeiende groep milieubewuste klanten vindt dat je geen bomen moet omhakken om elk seizoen een nieuwe kaart te presenteren.<\/p>\t\t\n\t

    \n\t\t2.\tEen PDF-bestand dat je via een QR-code kan bekijken\n\t<\/h3>\n\t

    Een digitale optie<\/strong>. Of toch deels. QR-codes bestaan al sinds de jaren 1990 maar ze zijn pas echt handig geworden in gebruik toen Apple in 2018 een QR-codescanner in de camera-app van de iPhone stopte. En tegenwoordig zit dit standaard op alle toestellen.<\/p>\n

    QR staat voor Quick Response<\/strong>, zodat je geen online adressen moet intypen… maar gewoon de code scannen.<\/p>\n

    Veel horeca-uitbaters plaatsten tijdens covid snel QR-codes met een link naar een pdf-versie van hun gedrukte menukaart. \u00a0Een goed idee?<\/p>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t